Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Zo wordt je een goede leefstijlcoach

 

Wanneer je iets aan je gedrag wilt veranderen maar hier hulp bij nodig hebt kan je een leefstijlcoach inschakelen. Een leefstijlcoach is iemand die je helpt met het doormaken van een gedragsverandering die voortkomt uit een leefstijlverandering. Wanneer je bijvoorbeeld gezonder wilt leven, wilt stoppen met roken of beter wilt leren omgaan met stress is een leefstijlcoach iemand die je daarmee kan helpen. In dit blog kijken we naar wat het coaching van een opleiding tot leefstijlcoach inhoudt, benieuwd naar wat dit is? Lees gerust verder!

 

Wat doet een coach?

Effectief kunnen coachen is een basisvaardigheid voor een leefstijlcoach. Tijdens een opleiding tot leefstijlcoach ontwikkel je jezelf tot coach. Hierbij kijk je bijvoorbeeld naar hoe je een cliënt succesvol kan helpen bij het veranderen van leefstijl en wat je moet doen wanneer het proces stagneert. Daarnaast wordt er tijdens de opleiding ook gekeken naar groepscoaching, motivational interviewing en verschillende coachingstechnieken. Aan de hand van een gestructureerde methodiek wordt je hierbij begeleid. 

 

Wat leer je als coach? 

Een opleiding tot leefstijlcoach kan je bij verschillende instellingen volgen. In dit blog kijken we naar wat je bij LeefstijlCoach Academy leert op het gebied van coaching. Het leren werken als coach hangt samen met leren hoe je gedragsverandering kan laten plaatsvinden bij een cliënt. Je coacht namelijk een cliënt bij het veranderen van zijn gedrag op basis van bewezen gedragsveranderingstechnieken. Daarnaast staat gespreksvoering centraal en leer je om te reflecteren op het coachproces met een proef cliënt. 

Tijdens de opleiding ga je ook in op motivational interviewing, je leert technieken waarmee je de cliënt kan motiveren tot gedragsverandering. Daarna kijk je naar de eerste fasen van een coaching, hier ga je dieper in op het sluiten van een contract, het onderzoeken van het probleem en het formuleren van doelen voor de coaching. Vervolgens kijk je naar de volgende fasen, het opstellen van een begeleidingsplan, het bijhouden van de voortgang en hoe je toewerkt naar afronding van de coaching. Hierbij leer je ook om te herkennen waar weerstand van een cliënt vandaan komt en hoe je hiermee om moet gaan. 

 

We hopen dat we in dit blog je een beter beeld hebben kunnen geven van wat het coaching gedeelte van een leefstijlcoach inhoudt. Bedankt voor het lezen!

 

https://leefstijlcoachacademy.nl/