Het proces om een slijpsteen voor te bereiden voor gebruik is erg vergelijkbaar voor vrijwel ieder type steen dat je gebruikt, of het nou om een Crystolon, India Steen, watersteen of oliesteen gaat. Bereid je slijpsteen voorVolg deze stappen om veilig en efficiënt te kunnen slijpen:
Hoe houd je het mes vast tijdens het slijpenHet meest ingewikkelde en meest onduidelijke onderdeel voor iedereen die nieuw is met slijpstenen is om de juiste slijphoek voor het mes moet vasthouden. Het wordt aangeraden om een hoek van 20-graden aan te houden voor messen. Met deze drie eenvoudige stappen kan je eenvoudig de juiste slijphoek vinden.
Hoe slijp je koksmessen met een slijpsteenAls je eenmaal de juiste slijphoek voor jouw mes hebt gevonden kan je beginnen met het slijpen. Als je de volgende stappen volgt kan je jouw messen slijpen:
BELANGRIJK: Als je messen slijpt met een slijpsteen is gelijkheid de sleutel. Wees er dus zeker van dat je hetzelfde aantal bewegingen en dezelfde slijphoek aan beide kant gebruikt. Je zult jouw mes nadien altijd goed moeten blijven onderhouden. |