Passion 4 Web
Image default
Eten en drinken

Bisque van pastinaak en knolselderij

Probeer eens deze overheerlijke bisque om u warm te houden tijdens een koude winter. Dit recept gebruikt heerlijke winterse ingrediënten en is eenvoudig te maken. U kunt gemakkelijk pastinaak kopen, juist in het winterseizoen is deze wortel namelijk verkrijgbaar.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 middelgrote preien (alleen het witte gedeelte), gehakt (ongeveer 180 g)
  • 1-1.2 kg pastinaak, geschild en gehakt
  • 1 middelgrote knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1.1 L Bouillon (groente of kip)
  • 1 theelepel zout
  • 3/4 theelepel grof gemalen peper
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
  • Granaatappelpitjes, optioneel

 

Bereiding

  1. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur; bak de prei 3 minuten. Voeg pastinaak en knolselderij toe; kook en roer 4 minuten. Voeg knoflook toe; kook en roer 1 minuut. Roer de bouillon, zout en peper erdoor; aan de kook brengen. Verminder het vuur; laat sudderen, afgedekt, tot de groenten zacht zijn, 25-30 minuten.
  2. Pureer de soep met een staafmixer. Of laat iets afkoelen en pureer de soep in porties in een blender; terug in de pan. Roer de room, peterselie en citroensap erdoor; laat opwarmen. Serveer met bieslook en eventueel granaatappelpitjes.

Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u verscheidene producten voor onder andere dit recept verkrijgen.

Voedingswaarde

1 portie: 248 calorieën, 15 g vet (7 g verzadigd vet), 34 mg cholesterol, 904 mg natrium, 25 g koolhydraten (8 g suikers, 5 g vezels), 6 g eiwit.