Passion 4 Web
Image default
Attracties

Walibi Holland: hét park voor adrenalinejunkies en familieplezier

Walibi Holland is dé bestemming voor iedereen die op zoek is naar een dag vol spanning, snelheid en sensatie. Gelegen in Biddinghuizen, trekt dit pretpark jaarlijks duizenden bezoekers die niet genoeg kunnen krijgen van de indrukwekkende achtbanen en andere stoere attracties. Maar Walibi biedt ook volop vermaak voor gezinnen met jongere kinderen en mensen die het liever iets rustiger aan doen. Wat je voorkeur ook is, Walibi Holland zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke dag.

Attracties voor waaghalzen 

Als je van adrenaline houdt, is Walibi Holland de perfecte plek. Het park staat vooral bekend om zijn spectaculaire achtbanen, waarvan de bekendste zonder twijfel Goliath is. Deze mega coaster, die snelheden van ruim 100 km/u behaalt, zorgt voor een ongekende adrenalinekick dankzij zijn enorme afdalingen en scherpe bochten. Een andere topper is Untamed, een hybride achtbaan van hout en staal die je door vijf inversies en 14 airtime-momenten stuurt. Deze achtbaan is dan ook dé favoriet onder thrillseekers.

Een andere must-ride is Lost Gravity, een unieke achtbaan die je het gevoel geeft dat je zwaartekracht verliest terwijl je over steile hellingen en bizarre kurkentrekkers wordt geschoten. Ook Speed of Sound, een achtbaan die je zowel voor- als achteruit lanceert door loopings en kurkentrekkers, zorgt voor een intense ervaring die je niet snel vergeet.

Familieplezier en kinderattracties

Hoewel Walibi Holland vaak wordt gezien als een paradijs voor waaghalzen, is er ook genoeg te doen voor gezinnen met kinderen. Voor de jongere bezoekers zijn er verschillende leuke en toegankelijke attracties. Zo is er het themagebied Walibi Play Land, speciaal ontworpen voor kinderen. Hier vind je attracties zoals de draaimolen, kleine achtbanen en wateractiviteiten die zorgen voor plezier zonder al te veel spanning.

Daarnaast biedt Walibi rustiger vermaak zoals de waterattractie El Rio Grande, waar je in een rubberboot langs een wilde rivier vaart. En voor een spectaculair uitzicht over het hele park stap je in het grote reuzenrad, een attractie die voor alle leeftijden geschikt is.

Walibi Fright Nights

Een van de meest populaire evenementen van Walibi Holland is de jaarlijkse Fright Nights. Tijdens deze speciale avonden in oktober verandert het park in een angstaanjagende wereld vol zombies, clowns en andere griezelige figuren. Durf jij de verschillende spookhuizen en scare zones te betreden? Fright Nights is uitgegroeid tot een van de grootste Halloween-evenementen van Europa en trekt elk jaar hordes bezoekers die houden van een flinke dosis horror.

Bespaar met Walibi korting

Een dagje Walibi kan prijzig zijn, vooral als je met een groot gezelschap komt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen met Walibi korting. Een van de makkelijkste manieren is om je Walibi tickets online te kopen via de officiële website van Walibi. Vaak krijg je een korting als je je kaartjes van tevoren boekt. Bovendien biedt Walibi tijdens bepaalde periodes, zoals in de herfst of tijdens de Walibi Fright Nights, speciale acties waarbij je kunt profiteren van lagere tarieven.

Ook via partners zoals de ANWB en Jumbo kun je vaak tickets met korting aanschaffen. Daarnaast zijn er regelmatig acties via websites zoals VakantieVeilingen en Groupon, waar je Walibi-tickets voor een fractie van de normale prijs kunt krijgen. Houd ook de social media-kanalen van Walibi in de gaten, want hier worden soms last-minute deals of speciale kortingsacties gedeeld.

Plan je bezoek

Als je optimaal wilt genieten van je bezoek aan Walibi Holland, is het slim om van tevoren goed te plannen. Controleer de openingstijden van het park, want die kunnen variëren per seizoen. Wil je de drukte vermijden? Bezoek Walibi dan op een doordeweekse dag buiten de schoolvakanties om, zodat je kortere wachttijden hebt bij de attracties.

Ook is het handig om een plan te maken voor de attracties die je absoluut wilt doen. Begin de dag bijvoorbeeld met een van de grote achtbanen, zoals Goliath of Untamed, voordat de wachtrijen te lang worden. Vergeet daarnaast niet om goed weer in de gaten te houden, want sommige attracties kunnen gesloten zijn bij slecht weer. 

Conclusie

Walibi Holland biedt voor iedereen iets, of je nu komt voor de bloedstollende achtbanen, gezinsvriendelijke attracties of de spannende Fright Nights. Met de juiste planning en het gebruik van Walibi korting kun je een fantastische dag beleven zonder dat het je de hoofdprijs kost. Of je nu een adrenalinejunkie bent of gewoon een leuke dag wilt hebben met vrienden of familie, Walibi Holland is dé plek voor een onvergetelijk avontuur.